Mysiga upplevelser på Mellieha Bay

Mellieha Bay är den del av Mellieha som är den mest besökta och livliga platsen. Här finner man många mindre hotell, familjeägda restauranger och ett antal barer och butiker som alla vetter mot den klarblå hamnen där vattnet guppar lugnt i solskenet. Det är hit man går när man vill möta kvällen och det är även hit man beger sig för en kaffe, en glass eller för att speja på folk. Förutom de aktiviteter som försiggår här, kan man även kika bort mot stranden som är den längsta på Malta. Den består nästan helt av sand och är mycket barnvänlig tack vare att den är så långgrund.

Barer och nattliv på Mellieha Bay

Även om nattlivet är begränsat i Mellieha och många ger sig av till det närliggande St. Julians bara 20 minuter bort, så har även Mellieha några guldkorn att skylta med. Sea View Bar med sin gudomliga utsikt, sportbaren Square bar Mellieha samt den irländska puben 120 Bar som ligger på George Borg Oliver Street. Tänk på att Mellieha lämpar sig extra bra för en lugn semester och därför är det bättre att åka in till Valletta eller St. Julians om man vill roa sig ordentligt.

Några trevliga restauranger i Mellieha Bay

Restaurangerna ligger ganska tätt i Mellieha Bay och även om utbudet ibland kan kännas lite skralt i jämförelse med Valletta eller St. Julians så finns det flera mysiga ställen att ta fasta på. Den mest hänförande i Mellieha är Dinner in the Sky, men den ligger i det nära Golden Bay. I Mellieha Bay däremot kan man äta gott på ställen som Munchies Mellieha Bay som även serverar goda cocktails, Tramun Taghna som ligger åt den mer amerikanska stilen med hamburgare och pommes frites i finare tappning samt den barnvänliga One80 Kitschen & Lounge med en härlig terrass och en fin utsikt.

Stranden Mellieha Bay

Ett utmärkta strandtips för barnfamiljer är denna långa sandstrand där man kan hyra parasoller och liggstolar eller snorkla och dyka. Stranden har numera fått den europeiska blå flaggan, vilket innebär att den är en av de mest besökta och omtyckta stränderna i Europa. Vattenkvaliteten är perfekt, sanden är ren och servicen mer än godtagbar. Det finns några klippor längre bort om man vill hoppa eller dyka för att titta på rev och grottor som gömmer sig under havsytan. Vattensporter som man kan utöva här är bland annat vattenskidor, skoter, åka bananbåt eller hyra trampbåt och kajak samt vindsurfa. Tänk på att stranden kan fyllas upp ordentligt, speciellt på helgerna då lokalborna även vill unna sig en stunds sollapande. Den mest livliga dagen i veckan är söndagar och då kan det vara bra att ta sig till en annan strand i närheten.

Var uppmärksam på att företagen som hyr ut solsängar samt försäljare på stranden kan vara väldigt påflugna och gärna lockar med allt möjligt. Man får säga bestämt nej om man inte är intresserad. När man sedan är trött på solbadande och vill ge sig ut på upptäcktsfärd, kan man ta en tur till naturreservatet på motsatta sidan av stranden som kallas Għadira. Här är fågelskådning en favoritsysselsättning och reservatet sköts också av organisationen Birdlife Malta.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*