5 måsten för turister i Sliema

Den moderna turistorten Sliema börjar bli mer och mer fylld med turister på somrarna. Detta trots att det är Maltas handelscentrum. Om man vill få chansen att stöta på mer lokalbor än turister, så är det hit man ska åka. Många affärsmän kommer hit och flera bankers huvudkontor ligger här. Samtidigt har man flera casinosajter, vars verksamheter ligger belägna här. Sliema är en relativt lugn ort där nattlivet och restaurangutbudet inte är det bästa men eftersom Sliema ligger sammanfogat med St. Julians tack vare den långa strandpromenaden så har man bara några stenkast till barer, diskotek och uteliv när det är som bäst. Här följer i alla fall 5 tips på saker som väntar en besökare i Sliema.

Shoppa

Sliema är en handelsstad och det märks, för här kan man shoppa loss. Staden har flera stora gallerior som The Point, The Plaza Center samt Piazza Tigné. Här kan man botanisera bland massor av butiker och kedjor till både billiga och dyra priser. Märken som erbjuds kunderna är bland andra Fly London, Birkenstock, Cerruti, The Body Shop och Miss Selfridge och vill man klippa håret finns naturligtvis den brittiska frisörkedjan Toni & Guy som vunnit otaliga priser. I galleriorna ligger även ett större antal restauranger och hälsocenter för den som vill spendera en heldag här. De två huvudgatorna som har alla tänkbara klädmärken och skor som Zara, Mango, Accessorize och Marks & Spencer, heter Bisazza Street och Tower Road.

Testa på Jetpack

I Sliema kan man roa sig på stränderna med dykning och snorkling men vill man ha lite mer äventyr och en adrenalinkick så kan man prova på Jetpack. Vid Tigne Sea Front Pier kan man boka en tur med denna enorma ”vattenraket” som slänger upp en i luften och håller en där tack vare trycket. Man bör se till att man har en bra fysik innan man skjuts upp i luften för här går det undan.

Promenera i Independence Gardens

Även det soliga Sliema har gröna lundar och grönskande parker och Independence Gardens är en av dem. Parken ligger i centrala Sliema och är full av lekplatser, metande fiskare och massor av katter. Vart man än går kommer man att stöta på en katt och till skillnad från många andra katter och hundar i Sydeuropa, är dessa krabater både välmående och tama och ser ut att ha hälsan. Man ska dock ändå vara på sin vakt eftersom man ju aldrig vet hur katter kan agera. Hursomhelst är parken Sliemas lunga och ett besök passar lika bra på dagen som på kvällen.

Ta en andlig paus i St. Patrick´s Church

I Sliema finns det även några historiska kyrkor om man vill ta en andlig paus från solen och vardagen. Kyrkan är både modern och historisk på samma gång. Den öppnade sina portar 1901 och bredvid ligger St. Patrick School. Gudstjänsterna sker på engelska och skulle man bara vilja veta mer om kyrkans bakgrund, kan man boka en audioguide.

Gå till och från St. Julians

Den långa strandpromenaden förbinder Sliema och St. Julian, där det finns lite mer att göra av allting. Om man vill se solnedgången och samtidigt röra lite på sig, ska man ta på sig gympaskorna och gå utmed vattnet ända in till St. Julian. Detta är en vacker väg och luften rensar hela ens inre.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*