5 måsten för turister i Mellieha

Mellieha ligger på den norra delen av Malta. Det är öns största by med ca 7000 invånare. Här finns det gott om aktiviteter och saker att utforska och Mellieha har faktiskt Maltas längsta sandstrand, vilket är ganska ovanligt för denna ö som annars brukar stoltsera med sina klippor och kalkstenstränder. Från Mellieha kan man dessutom enkelt åka över med båt till de två närliggande öarna Comino och Gozo. Läs vidare för ytterligare tips att göra i Mellieha.

Utflykter till Comino och Gozo

Även om själva Malta är en ö, så har den faktiskt en egen liten skärgård. Den största av öarna som man lätt kan nå med båt från alla orter, heter Gozo och den lilla, mellan Gozo och Malta, heter Comino. Här ligger en av Europas vackraste laguner som heter den Blå Lagunen. Det är små ”pooler” med turkosblått vatten inbäddade mellan kalkstensklippor och skuggande träd. Här hittar man alltid snorklare och dykare som förundras över fiskar, havsväxter och havsdjur. Ön har helt orörd natur och saknar trafik.

Gozo är den lite större ön som har lite biltrafik och några hotell. Här bor det ca 30 000 invånare och huvudsysselsättningarna för turister är att vandra, snorkla och vindsurfa. Vanligen är det klippor även här men på öns norra sida ligger det en lång sandstrand som heter Ramla Bay. Restaurangerna på ön har rykte om sig att vara utsökta, speciellt på sina fisk-och skaldjursrätter.

Koppla av på Mellieha Bay

Öns längsta sandstrand heter Mellieha Bay och är 800 meter lång. Här kan man utöva många olika vattensporter. Dykning och snorkling är de mest populära men även paragliding eller att hyra trampbåt är möjligt. Stranden är långgrund och mycket barnvänlig och påverkas inte så mycket av undervattensströmmar som klippstränder kan göra. Längs med stranden ligger ett större utbud av restauranger och barer så man kan lätt ta sig lite förfriskningar när man känner för det.

Ät middag på Dinner in the Sky

Den som vill flyga på moln när man äter middag kan göra det på Malta och närmare bestämt i Mellieha genom att bli fastspänd på en slags lyftkran med en hiss och ett stort bord i mitten där gästerna får en hisnande matupplevelse. Maten är fantastisk och utsikten går bara inte att beskriva. Detta är ingenting för höjdrädda. Glöm inte att ta med en jacka upp i himlen då det kan blåsa en del framåt kvällen. Men maken till upplevelse får man leta efter.

Titta på havet från Sea View Bar

Hit kommer det många lokalbor och man förstår varför. Utsikten är makalös och det är underbart att sitta och njuta med en kall drink i handen för att se på solnedgången. Baren ligger på klipporna bakom kyrkogården och är ett måste om man vill ha lite trendigt uteliv.

Få fjärilar i magen på Popeye Village

Norr om Mellieha ligger en attraktionspark med berg- och-dalbanor, flumeride och en massa rustika byggnader. Parken byggdes ursprungligen för en film med Robin Williams i huvudrollen, kallad Popeye. Detta film-set har man nu bevarat och gjort ett turistland av det. ”Staden” är designad av en dansk arkitekt och kallas också för Danish Village. Här kan man åka karuseller och äta gott samt beundra de söta små husen i dansk stil.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*