5 måsten för turister i Bugibba

Om man vill vara nära aktiviteter och händelser av alla de slag så ska man boka in sig på en semester i Bugibba på norra Malta. Inte bara har man nära till ett stort antal förstklassiga stränder, men man kan också njuta av en mängd sevärdheter eller upplevelser runt om i omgivningarna. Här nedan kan man inspireras av några av dem.

Bugibba Water Park

I Bugibba vid St. Pauls Bay ligger det en liten vattenpark med roliga duschar, fontäner och grunda swimmingpooler. Barn brukar älska att leka runt i denna lilla park och om man tar en promenad i värmen men inte känner för att lägga dig på stranden, så är denna park förträfflig för att svalka sig i. Här samlas både stora som små för att njuta av den uppfriskande stämningen.

Malta National Aquarium

Det finns få öar som har ett så kristallklart och blått vatten som Malta och dessutom är stränderna Europas renaste. Alla som varit på Malta vet hur vackert havet ser ut ovanifrån men hur ser det ut från djupet? Det kan man ta reda på genom ett besök på Malta National Aquarium som ligger i Qawra, längst ut på udden öster om Bugibba. När man går in här leds man ut i gångar med bara vatten och underbara färger runt omkring sig i form av turkosa pooler och tunnlar där fiskar, havsväxter och annat simmar runt. När som helst kan man vända sig om för att mötas av en hajkäft så man får vara beredd på det mesta när man står härinne. Ett minne för livet för barnen!

Malta Classic Car Collection för bilentusiaster

I denna sevärdhet kan man låta sig förflyttas in i en värld av gamla vrålåk och glittriga bilar från alla möjliga epoker. På Malta Classic Car Collection är det svårt att bli uttråkad. Det spelar ingen roll om man tycker att en bil bara är fyra hjul och en ratt som ska kunna ta sig från punkt A till punkt B. När man sätter foten i detta bilmuseum är det svårt att inte tappa hakan av förvåning och exaltering. Nostalgin kommer definitivt ge sig tillkänna.

Mittemellan Malta National Aquarium och Bugibba Square i centrum ligger detta museum eller denna utställning med gamla bilar i de mest lyxiga modeller från exempelvis 40-50-eller 70-talen. Från utsidan ser det betydligt mindre ut än i verkligheten och när man går in, kan man bli kvar här i timmar.

Titta på fåglar i Bird Park Malta

Vid St. Pauls Bay ligger en fågelpark med de mest intressanta fågelarter man kan tänka sig. Hit kan man gå på egen hand och väl inne kan man boka en guide som tar en med och förklarar historia för alla dessa arter. Den stora dammen i mitten är särskilt sevärd då man kan betrakta flamingos och andra fåglar leka där. Det kan vara lite svårt att hitta hit då det är en aning dåligt skyltat men ge inte upp. Det är absolut värt besväret!

Gör en båtutflykt med det mesta på schemat

Varför inte följa med på en båtutflykt och höra om alla grottor och laguner i havet utanför Bugibba? Dessutom finns det tid över för bad och vattensport, god mat och avkoppling på däck. Boka på Sea Adventures Excursions och få en heldag, enbart med njutning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*